Sääskjärvi-Meidän oma kylä


Seuraa meitä myös facebookissa

Sääskjärvi on eloisa maaseutukylä Etelä-Iitissä.

Kylän sydän on Kylätalo, joka on entinen kyläkoulu. Kylätalolla järjestetään erilaisia tapahtumia, liikuntatunteja, juhlia ja kerhoja.

Kylällä toimii aktiivinen kyläyhdistys, jonka hallituksen jäsenten keski-ikä on varmasti koko kunnan nuorin. Se kertoo myös kylän ikäjakaumasta. Sääskjärvellä asuu paljon lapsiperheitä mutta kylällä on toki toimintaa kaikenikäisille, kuten aikuisten päiväkerho ja lasten Liikkis. Sääskjärvi kuuluu Haapakimolan koulupiiriin ja kylän lapset käyvät koulua naapurikylän juuri saneeratussa kyläkoulussa. 

Lähin päiväkoti on Kausalassa mutta kylällä toimii yksityinen ryhmäperhepäiväkoti Mini.

Kylältä löytyy myös uimapaikka, jossa on myös kesällä 2019 kunnostettu matonpesupaikka. Myös uimaranta koki muodonmuutoksen kesällä 2019 kun se talkoovoimin ja kunnan kanssa yhteistyössä kunnostettiin.

Nähtävyyksiä kylällä on mm. kotieläinpiha Olgan Farmi sekä kalkkikivilouhos.

Kylältä on matkaa kuntakeskus Kausalaan n.10km, Kouvolaan 30km, Lahteen 40km ja Helsinkiin 125km 

Kylällä toimii myös aktiivinen metsästysseura Iitin Erä, jolla on käytössään vuokrakäyttöönkin soveltuva metsästysmaja. 

Sääskjärven maa-ja kotitalousnaiset taas järjestävät retkiä ja heiltä on vuokrattavissa mm. astioita juhlakäyttöön.

Yhteistyötä tehdään ja tapahtumia järjestetään vuosittain myös paljon naapurikylien kanssa. 


Sääskjärvellä tai naapurikylä Perheniemessä saattaa olla juuri sinun tuleva kotisi. Katso kotitarjontaa mm. täältä. https://asunnot.oikotie.fi/myytavat-asunnot/iitti/sääskjärvi/ 

JUHLAT TULOSSA? Sääskjärven kylätalo on hyvä paikka järjestää juhlat. Oli sitten kyseessä syntymäpäivät, lastenjuhlat, rippijuhlat tmv, niin kylätalolla juhlien järjestäminen on helppoa. Kylätalolla on 2 keittiötä, pitkiä pöytiä ja tilaa. Ota tilavarauksissa yhteyttä Pia Karjalaiseen 0400726206